lördag 24 mars 2012

Bröllopstider....

GÅR NI I BRÖLLOPSTANKAR?

Ni är då hjärtligt välkomna att ringa och boka tid för en kostnadsfri konsultation, då vi sitter ner tillsammans och pratar igenom era önskemål inför den stora dagen, ni har även möjlighet att titta igenom våra härliga bröllopsbilder.

Vi tycker såklart att brudbuketten är en rolig och viktig del av brudklädseln, det är ofta den första detaljen som man lustfyllt kastar sig över när det vankas giftermål.
- Åh jag älskar blommor, kanske ska den vara helt krispigt vit? Förresten, den ska nog vara blodröd och klassisk! Eller ska den se ut som om jag plockat den själv…?! Kanske blekt rosa, eller färgglad… och det måste vara pioner!
Vid sekelskiftet var det vanligt att brudgummen mötte upp bruden i kyrkporten med buketten som en gåva. Nu är det ibland ett ganska svårt val och för att göra det enklare finns det några saker att beakta innan man bestämmer vilken bukett det ska bli.
HELHET
Börja med att tänka över hela tanken med bröllopet och hur ni vill att era gäster ska uppleva dagen. Vad vill ni att det ska vara för känsla, blir det ett lantligt eller ett modernt, stort eller ett litet bröllop? Vilka är era favoritfärger? Det är bra att ha ett tydligt tema, ett som återspeglar er som personer.
BALANS
Buketten ska förstås passa dig och din personlighet. Det är bra att eftersträva en balans med buketten, tänk på att det kan vara bra att följa upp formen på klänningen. Här kan även tanke om färgen och strukturen på klänningen vara på sin plats. Är det en nougatfärgad spetsklänning du valt eller en blank vit sidenklänning? Välj blommor som har samma uttryck som klänningen, eller som ger dig den rätta stilen och attityden. Ge oss en bild eller ett tygprov på på både brud och tärnklädsel så att färgvalet på blommorna blir harmonisk med klädseln.
SÄSONG
Vilka blommor som är i säsong! Drömmen om pioner går snabbt upp i rök om man gifter sig i september, däremot är dahlior en sensommarblomma som kan ge ett liknande uttryck. Vårblommor som ranunklar och anemoner är också för dig som gifter dig tidigt på året men det finns massor av fina sommarblommor som kan ge din bukett den där trädgårdskänslan du drömde om. Rosor i alla färger och former finns året om och på hösten kan man få tag i underbara bärkvistar som ger vilken rosbukett som helst den rätta attityden.

Tänk om, tänk nytt, ge dina gäster en överraskning!


Boka tid för en kostnadsfri konsultation på 031-70 90 500

GRÖNA HEM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar